Schrijfschrift

 

Geleerd is vanaf 4 januari 2021 in het kader van ondersteunend zorgonderwijs geopend voor leerlingen uit het basis- en middelbaaronderwijs, die moeite hebben met het volgen van de online lessen............. èn de eindexamenleerlingen.

Sinds de versoepeling van de regels is de ruimte is zodanig ingericht dat maximaal 5 leerlingen op 1,5 m afstand van elkaar kunnen werken, daardoor zullen wij ons nog steeds  strak aan de tijd moeten houden. Elke leerling heeft maximaal 2 uur per keer om zijn/haar huiswerk te maken/leren (tenzij anders afgesproken)..........als het huiswerk dan nog niet klaar is moet het verder thuis gebeuren.......de ouders worden daar direct van op de hoogte gesteld.

Alle maatregelen worden in acht gehouden.........de leerlingen wassen bij binnenkomen en bij weggaan hun handen............zie verder instructies in de hal.

 

Liever moe dan lui:

Uit onderzoek blijkt dat het brein van een puber voortdurend geprikkeld moet worden om mee te blijven doen, menig puber hangt immers het liefst achterover?
Dit gedrag wordt onder meer waargenomen bij leerlingen van de 8ste groep na het voltooien van de eindtoets........."zo klaar met de basisschool!!"

Het onderwijs gaat naar een lager pitje en het oefenen voor de afscheidsmusical treedt op de voorgrond, net als het schoolkamp, de sportdag.  Daarbij gaan de achtste-groepers een week eerder met vakantie en beginnen zij een week later met de brugklas.
Hetgeen betekent dat het brein van deze leerlingen gedurende bijna vier maanden veelal in de laagste modus van "leren" verkeert. Daarbij komt dat dit schooljaar het schoolritme eerder doorbroken werd door het uitbreken van de pandemie.

Onze ervaring is dat veel leerlingen mede hierdoor opstartproblemen ondervinden in de brugklas, het kost namelijk zóveel energie om de "motor weer aan te zwengelen".......! Energie ten koste van het wennen op de nieuwe school waar zoveel anders en nieuw is, het fietsen naar school, groot onbekend gebouw, elk uur een andere docent, nieuwe vrienden, niet meer de oudste van de school maar een kleine brugpieper, zware tassen, veel huiswwerk, etc.....!

Naar aanleiding van bovenstaande bieden wij een workshop aan:

                                 "Liever moe dan lui"

Een wekelijkse workshop (6 weken) waarin op speelse wijze preteaching wordt aangeboden voor de vakken Engels en wiskunde, tevens wordt aandacht geschonken aan samenvatten, mindmappen, plannen, stellen, geheugen, concentratie e.d. zodat de leerlingen vol vertrouwen een nieuwe fase van hun schoolcarrière kunnen ingaan.

Wegens groot succes (in 2018/19/20) bieden wij deze workshop in mei 2021 weer aan. 
Vanaf 21 mei 2021 op vrijdagmiddag van 14:30- 15:30 uur en/of van 15:30- 16:30 uur

Lokatie: Geleerd, Meenthof 18 Kortenhoef
Aanmelden: info@geleerd.com of 0654964495
Kosten: € 160,=  voor de hele workshop, elke leerling mag gratis een vriend(innet)je meenemen!

 

Taart bij een 10

Dit schooljaar zijn wij wederom gestart met "Taart voor een Tien"! Op woensdag 9 juni  2021 aten wij voor de 30ste keer taart!!!!

Goed voor de motivatie, slecht voor de lijn!!

 

Resultaten schooljaar 2019-20          100%  

100% van de leerlingen is over naar de volgende groep of klas of is geslaagd voor het eindexamen. 

 

 

 

         Voor meer informatie en/of aanmelding: info@geleerd.com of 0654964495.