Schrijfschrift

Liever moe dan lui:

Uit onderzoek blijkt dat het brein van een puber voortdurend geprikkeld moet worden om mee te blijven doen, een puber hangt immers het liefst achterover?
Dit gedrag wordt onder meer waargenomen bij leerlingen van de 8ste groep na het voltooien van de eind Cito-toets........."zo klaar met de basisschool!!"

Het onderwijs gaat naar een lager pitje en het oefenen voor de afscheidsmusical treedt op de voorgrond, net als het schoolkamp, de sportdag.  Daarbij gaan de achtste-groepers een week eerder met vakantie en beginnen zij een week later met de brugklas.
Hetgeen betekent dat het brein van deze leerlingen gedurende vier maanden veelal in de laagste modus van "leren" verkeert.

Onze ervaring is dat veel leerlingen mede hierdoor opstartproblemen ondervinden in de brugklas, het kost namelijk zóveel energie om de "motor weer aan te zwengelen".......! Energie ten koste van het wennen op de nieuwe school waar zoveel anders en nieuw is, het fietsen naar school, groot onbekend gebouw, elk uur een andere docent, nieuwe vrienden, niet meer de oudste van de school maar een kleine brugpieper, zware tassen, veel huiswwerk, etc.....!

Naar aanleiding van bovenstaande bieden wij een workshop aan:

                                 "Liever moe dan lui"

Een wekelijkse workshop, waarin op speelse wijze preteaching wordt aangeboden voor de vakken Engels en wiskunde, tevens wordt aandacht geschonken aan samenvatten, mindmappen, plannen, stellen, geheugen, concentratie e.d. zodat de leerlingen vol vertrouwen een nieuwe fase van hun schoolcarrière kunnen ingaan.

Wegens groot succes in mei 2018 en 2019 bieden wij deze workshop in 2020 weer aan!!!!

.
Lokatie: Geleerd, Meenthof 18 Kortenhoef
Aanmelden: info@geleerd.com of 0654964495
Kosten: € 160,=  voor de hele workshop, elke leerling mag gratis een vriend(innetje) meenemen!

 

Taart bij een 10

Dit schooljaar zijn wij wederom gestart met "Taart voor een Tien"!!
maandag 14 oktober eten wij al voor de zevende keer taart!!!!

Goed voor de motivatie, slecht voor de lijn!!

 

Resultaten schooljaar 2018-19           98+%  

Meer dan 98% van de leerlingen is over naar de volgende groep of klas, heeft conform of hoger dan het advies gescoord op de Cito-eindtoets of is geslaagd voor het eindexamen. 

 

 

 

         Voor meer informatie en/of aanmelding: info@geleerd.com of 0654964495.